psoriasis

Recept Wortel-Kurkuma soep

Recept Wortel-Kurkuma Soep Ingrediënten 2 uien gepeld en versnipperd 700 g wortelen geschild en in stukjes gesneden 2 teentjes knoflook versnipperd 5 cm verse gember geschild en geraspt 1 liter groentebouillon (gebruik Morga kruidenpasta) ½ theelepel gemalen kaneel 1 theelepel kurkuma poeder 1 eetlepel olijfolie zout en versgemalen zwarte peper naar smaak Afwerking lente-ui in fijne ringen gesneden amandelschilfers licht geroosterd verse tijm verse basilicumblaadjes fijngesneden verse peterselie fijngehakt 1 scheutje room Instructies Schil de…

Recept Wortel-Kurkuma Soep

Ingrediënten

  • 2 uien gepeld en versnipperd
  • 700 g wortelen geschild en in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook versnipperd
  • 5 cm verse gember geschild en geraspt
  • 1 liter groentebouillon (gebruik Morga kruidenpasta)
  • ½ theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel kurkuma poeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Afwerking

  • lente-ui in fijne ringen gesneden
  • amandelschilfers licht geroosterd
  • verse tijm
  • verse basilicumblaadjes fijngesneden
  • verse peterselie fijngehakt
  • 1 scheutje room

Instructies

  • Schil de wortelen, uien, knoflook en gember. Snijdt de uien en wortelen in fijne stukjes. Hak de knoflook en gember fijn. Je kan de gember ook raspen.
  • Zet een grote pan of soepketel op een middelhoog vuur en verhit de olijfolie. Voeg de uien toe en stoof gedurende 3 minuten.
  • Voeg de knoflook, gember en wortelen toe en stoof gedurende 5 minuten. Roer geregeld om. Voeg de kurkuma, kaneel en groentebouillon toe.
  • Zet het vuur zacht en laat alles afgedekt koken gedurende ongeveer 20 minuten tot alle groenten zacht zijn.
  • Neem de pot van het vuur en mix de soep fijn. Gebruik hiervoor een staafmixer of een blender.
  • Serveer in een bord of kleine kommetjes en werk af met amandelschilfers, peterselie, tijm of een scheutje room.

 

 

Bron: de tastychilli