Recept Wortel-Kurkuma soep
Recept Wortel-Kurkuma Soep
Ingrediënten
- 2 uien gepeld en versnipperd
- 700 g wortelen geschild en in stukjes gesneden
- 2 teentjes knoflook versnipperd
- 5 cm verse gember geschild en geraspt
- 1 liter groentebouillon (gebruik Morga kruidenpasta)
- ½ theelepel gemalen kaneel
- 1 theelepel kurkuma poeder
- 1 eetlepel olijfolie
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Afwerking
- lente-ui in fijne ringen gesneden
- amandelschilfers licht geroosterd
- verse tijm
- verse basilicumblaadjes fijngesneden
- verse peterselie fijngehakt
- 1 scheutje room
Instructies
-
Schil de wortelen, uien, knoflook en gember. Snijdt de uien en wortelen in fijne stukjes. Hak de knoflook en gember fijn. Je kan de gember ook raspen.
-
Zet een grote pan of soepketel op een middelhoog vuur en verhit de olijfolie. Voeg de uien toe en stoof gedurende 3 minuten.
-
Voeg de knoflook, gember en wortelen toe en stoof gedurende 5 minuten. Roer geregeld om. Voeg de kurkuma, kaneel en groentebouillon toe.
-
Zet het vuur zacht en laat alles afgedekt koken gedurende ongeveer 20 minuten tot alle groenten zacht zijn.
-
Neem de pot van het vuur en mix de soep fijn. Gebruik hiervoor een staafmixer of een blender.
-
Serveer in een bord of kleine kommetjes en werk af met amandelschilfers, peterselie, tijm of een scheutje room.